Uit de media….

Ik lees vaak in de media verhalen over christenvervolging. In veel landen worden christenen vervolgd, uitgesloten, mishandeld of zelfs vermoord. En ja elke keer weer raakt mij het als er kerken worden gesloten. Bijbels in brand worden gestoken en mensen vanwege hun geloof in Jezus worden vervolgd.
Onlangs viel mijn oog op een artikel in het magazine van Open Doors.
De titel van het artikel was: “Vervolging vanuit eigen familie is het zwaarst……
Toen ik dit las dacht ik hoe waar is dit eigenlijk, als je familie je niet accepteert in wie je bent en waar je voor staat. Als je in een moslim gezin wordt geboren en je wordt afvallig door in Jezus te gaan geloven kan dat zeer zeker enorme problemen binnen de familie met zich meebrengen. Iedereen zal begrijpen dat je basis wegvalt als je familie zich tegen je keert.
En ik dacht verder, wat nou als je in Nederland woont, je christen bent en in God wil geloven. Maar je bent niet hetero en je ouders willen niets meer met je te maken hebben. Of je familie vindt dat je het niet mag zijn, of wel mag zijn maar niet mag praktiseren. En je bent je taken kwijt in de kerk. Hoe weegt dan de titel van het hierboven genoemde artikel?
Ik spreek met enige regelmaat mensen die door de eigen christelijke familie aan de kant worden gezet, niet als echte christen worden beschouwd. Tot een keuze worden gedwongen, want LHBTQ+ en christenzijn kan niet samen gaan. Mensen die de kerk uit worden gestuurd.
Gaat het te ver om vervolging te noemen? Dat kan zomaar. En toch is er een parallel te vinden als de kerk LHBT-ers zo weg zet zoals zij nu doen. Met name in de reformatorische kerken en evangelische gemeentes. Als Bijbels Beraad zich uit zoals zij zich uit, Als er zelfs een Nashville- verklaring is die deze groep wegzet en er over oordeelt.
Laten we lief zijn voor elkaar en de hand naar elkaar uitsteken. Als christenen zouden we dat moeten doen. Begin er vandaag nog mee.