Duitse kerk wil doodstraf voor homo’s.

 

In Duitsland is een Baptistengemeente in opspraak geraakt. En wel omdat zij vinden dat homoseksualiteit een zonde is en daarbij een dusdanige schande is dat de enige oplossing is om hen ter dood te brengen.

In een brief aan de Pforzheimer Zeitung legt voorganger Anselm Urban uit dat Leviticus (bijbelboek) duidelijk zegt dat mannen die bij elkaar liggen ter dood moeten worden gebracht. Hij wijst erop dat de ziekte aids bewijst dat God homo’s veroordeelt, aangezien het ‘bijna uitsluitend wordt overgedragen door sodomieten’. Volgens de baptistenpredikant zou de invoering van de doodstraf voor homoseksuelen ook ‘de meest effectieve manier zijn om aids uit te roeien’. Urban zegt daarbij dat de staat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de doodstraf voor homoseksuelen.
Bijzonder wel dat Urban de uitvoering van de doodstraf van homoseksuelen bij de overheid neerlegt.

Gelukkig wordt er vanuit andere kerken fel gereageerd tegen deze stellingen. Toen ik het las ben ik even gaan zoeken op de website van deze gemeente en verder onderzoek bracht aan het licht dat deze voorganger eerder is veroordeeld voor haatzaaien.
Ik dacht er verder over na. Zeker ook na de berichtgeving van gisteren om Gay op Flakkee niet mee te laten doen bij het herdenken van de doden op 4 mei. Dit omdat de christelijke gemeenschap daar nog niet klaar voor was. Pas na ingrijpen van de gemeente mag Gay op Flakkee mee doen aan de herdenking.
Soms lijkt het dat er ingrijpen van buitenaf noodzakelijk is om bizarre denkbeelden aan de kaak te stellen. Toch zullen er kerken zijn die dit dan weer aangrijpen om te zeggen dat er geen sprake meer is van godsdienstvrijheid.

Maar laat ik duidelijk zijn. Godsdienstvrijheid is niet iets waardoor je maar van alles mag roepen. Ook kerken hebben zich te houden aan wet- en regelgeving. En als ze dat niet doen mag, ja moet, de overheid ingrijpen.

En met de Bijbel in de hand oproepen tot moord, dan wens ik liever niet in die Bijbel te geloven. Ik roep mensen op tot bezinning en op te staan tegen deze vorm van uitleg van de Bijbel.

Sta op met mij tegen ridicule (kerkelijke) denkbeelden. En grijpt deze berichtgeving je aan? Nee contact met me op en ik luister.