Als je schoonfamilie niet op je huwelijk aanwezig is…

Stel je vindt de liefde van je leven. De man of vrouw van je hart en je wilt niets liever dan trouwen. Je weet dat je man/vrouw (doop)lid is geweest van een streng reformatorische kerk. maar ach, hij/zij heeft zich daarvan losgemaakt. Wel geeft hij/zij altijd aan bang te zijn dat zijn/haar ouders niet op het huwelijk aanwezig zal zijn.

En ja, de trouwdatum staat vast, kaarten verstuurt en je bent helemaal happy. En dan zie je de gevreesde mail met de volgende tekst:

“Jullie hebben besloten te gaan trouwen. Dat doet ons verdriet omdat wij niet achter jullie huwelijk kunnen staan. In overleg met de kerkenraad en gemeente moeten wij, helaas met pijn in het hart, jullie mededelen dat wij, het hele gezin en de familie, niet aanwezig zijn op jullie trouwdag. Dit ook vanwege het feit dat wij, met ons geweten, niet bij een kerkdienst kunnen zijn waar de Heere God niet eerbiedig genoeg wordt geprezen. Ook de wereldse muziek die wordt gedraaid maakt het niet mogelijk om aanwezig te zijn op het feest. Daarbij komt nog, dat jullie hebben aangegeven dat het feest niet wordt afgesloten met gebed en het zingen van een psalm. Het is voor ons intens verdrietig dat jullie deze weg bewandelen en het brengt ons in gebed bij de Heere God. Dat Hij jullie hart mag verootmoedigen. Gods zegen en wijsheid toegewenst.”

Wat doet het met je als partner van je grote liefde….

Die vraag stelde ik onlangs en met het stellen van deze vraag kon ik direct de tissues aanreiken.. De pijn en afwijzing was zo groot dat er geen woorden aan konden worden gegeven.

Loop je hier mee rond? Ga je trouwen of ben je al getrouwd maar is het een dag geworden met een rouwrandje? Kom dan op 2 september as. naar de training “Help, hoe ga ik om met mijn refo familie” in Lisse. Wil je meer informatie? Mail, app, bel of stuur een berichtje.